Hudtyper

Alla vill så klart sträva efter att ha en sån klar & fin hud som möjligt, men naturligtvis kommer olika tider i livet göra att vi får en obalans av något slag, det kan bero på både inre & yttre faktorer.  Men det viktigaste är att vi har en Hudvårds rutin som vi trivs med. Rätt produkter för din hudtyp samt att alltid vara uppmärksam att behöva behandla de olika tillstånden i huden.

Olika tillstånd i huden kan bero på andra faktorer, så som stress, hormonella förändringar, klimatet så som kyla & vind. Eller den stora boven mot åldrande hud UV strålning. m.m

Man strävar ju efter att vara så (normal) i huden som möjligt, dvs en så lugn stark hud som inte drar åt det torra hållet & inte heller blir fet & blank. För att hjälpa huden till en så god hälsa som möjligt är det viktigt att du väljer rätt produkter till just dig.

Kombinerad hud

Kombinerad hy eller blandhy som den även kallas är en av dom vanligaste hudtyperna, du känner dig normal till torr på kinder & hals men känner en fet eller oljig känsla i t-zonen dvs haka, näsa och panna. Du kan exempel känna dig torr men ändå få utbrott av acne, komedoner (pormaskar)

Torr hud

Du känner dig torr och stram i huden, detta beror på att ditt eget talg som ska naturligt smörja huden inte är tillräcklig. Du drabbas då av dålig fuktbalans. Du kan både känna av dålig fuktbalans i huden som då kallas att din turgor är förminskad / dåligt fukt tryck i cellerna. Eller på huden då du känner en fjällande stram känsla på ytan.

Normal hud

Normal hy är mjuk & spänstig verken torr eller fet. Helt enkelt en väl balanserad hud.

Fet hud

Fet hy beror på en över produktion av talg, där du då känner dig glansig med vidgade porer kan vanligtvis få problem med Acne & komedoner.

0