Vanliga frågor & svar kring hudvård

Här kan ni hitta de vanligaste frågor & svaren.

Varför ska jag rengöra ansiktet både morgon & kväll?
På kvällen bör du avlägsna Make up samt yttre faktorer som avgaser, bakterier & smuts.
På morgonen är det lika viktigt att rengöra ansiktet från toxiner & rester av slaggprodukter Kroppen brutit ned under natten. Huden är ett reningsorgan så som levern så om du inte avlägsnar slagg, kommer du inte uppnå en klar hud samt stoppa vägen ned i huden av kommande produkter.

Varför Ansiktsvatten?
Efter rengöring bör du använda ansiktsvatten för att dels avlägsna rester av rengöring men oxå viktigt att återskapa hudens ph-värde som idealiskt ska ligga på 5.5 för att skyddsbarriären ska vara på topp.

Varför peeling?
Vill du uppnå lyster samt mjuk & vital hud bör du använda peeling på både kropp & ansikte 1-2 ggr i veckan. För att avlägsna förbrukade hudceller & öka ämnesomsättningen i huden, en ren & klar hud ger oxå en rakare väg ned för kommande produkter.  Självklart är det olika peelingar för kropp och ansikte, man bör oxå välja peeling efter di hudtyp i ansikte.

Varför Serum?
Serum är den typ av produkt som ligger mig varmast om hjärtat, det har små molekyler 6 kan gå djupare ned i huden, effektivt behandla huden på bästa sätt.

Behöver jag ögonprodukter?
Ögonen är det första du möter en annan människa med, du vill ha en klar blick med pigga ögon. För att undvika svullnad & mörka ringar under ögat är det naturligtvis sömn som avgör. Men du kan absolut hjälpa med bra ögonprodukter. Jag älskar att lägga ett serum som lättar upp och dränerar svullnad, sen en ögonkräm som stramar upp och motverkar rynkor och linjer.

Vad är skilnaden på Dagkräm & Nattkräm?
Viktigast är att du har en kräm som återfuktar och ger ett skydd åt huden. Men vill du komma åt det bästa resultatet bör du välja att avvända både dag & Nattkräm. Dom är sammansatt på olika sätt. Dagkräm innehåller oftast skyddande ingredienser mot yttre faktorer sam arbetar på fuktbalansen och aktiverar huden. Nattkräm bygger upp huden under vilan på natten förbereder den för kommande slitningar.

Varför inte Ansiktsmask varje dag?
Masker av olika slag beroende vad du behöver behandla för tillstånd, är aktivare än dina dagliga produkter så därav får du bästa resultat med ca 1-2 ggr i veckan.

Varför är det så viktigt med fukt/fett till huden?
För att hålla huden vital och spännstig är det viktigt att den hela tiden fylls på med fukt både för ansikte och kroppen. Vid torr hud åldras huden fortare, dvs spänsten försvinner och rynkor, linjer uppstår.

Vad är hyaluronsyra?
Detta är inte en syra som det låter, utan en väldigt snällt ämne mot huden. Den binder fukt i kroppen, det bildas en gele liknande substans runt cellerna som blir ett fyllnads material i huden.

Den perfekta ingrediensen i hudvård, för fukt, lyster och spänst.

Varför C vitamin?
För att öka kollagen tillväxten och ge en spänstigare hudstruktur, ger även lyster och en jämnare hudton. Stärker huden generellt genom sin starka antioxidant.

Retinol?
A- vitaminet Retinol är en aktiv ingrediens som används i hudvård för att märkbart förbättra hudstrukturen, minimera linjer och rynkor. Även jobba bort solskador samt ytliga ärr. Huden blir dock känslig för UV strålning under behandlingstiden så rekommenderas att användas under höst och vinter. Viktigt med SPF

Vad är SPF?
UV strålning / Solen är en stor bov i hudens åldrande, UV strålarna bryter ned huden, hudstrukturen försämras, hyperpigmenteringar tillkommer i form av bruna eller vita fläckar, och i värsta fall orsakar hudcancer. Så använd alltid en solskyddsfaktor vid exponering i solen.