user

Marielle Brolin Hudvårdsspecialist

Hudboost inför vintern

Hej Godingar!

Hösten är här och huden behöver en boost för att hålla ihop över vintern. Själv befinner jag mig på Mallorca oktober månad, så härligt med fortsatt lite D vitaminproduktion. 🌞 Huden strålar och själen mår bra, självklart är jag noga med att alltid använda solskyddsfaktor och min favorit är så klart Svenska produktmärket EVY som du finner här på parfymfabriken.se Här får jag oxå min fysiska balans i toppform, älskar att vakna upp och börja dagen med en Yoga 💞
Men väl hemma i kyligare väder så plockar jag självklart in min ansiktsolja i min hudrutin.

Ett av de mest näringsrika och effektiva stegen du kan ha i din hudvårdsrutin är att applicera en ansiktsolja. Eftersom det finns många olika ansiktsoljor anpassade efter olika behov samt hudtyp är det viktigt att du väljer rätt. En ansiktsolja har flera olika användningsområden och den kan användas som en djupgående behandling för huden. I vårt utbud av hudvårdsprodukter kan du hitta den bästa ansiktsoljan anpassat för just din typ av hy.
Min personliga favorit är PRO-Collagen Marine oil från Elemis. Den hjälper din hy att bli smidig och mjuk samt att den kommer få en vacker lyster och arbetar på spänsten i din hud. En ansiktsolja gör att din huds naturliga skydd mot vind, kyla och uttorkning förstärks. Den absorberas snabbt in djupt i huden och ger en vacker och fräsch känsla. Det är extra lämpligt att använda en ansiktsolja på vintern eftersom den inte innehåller vatten, de hudvårdsprodukterna som är vattenbaserade torkar ut din hud så fort det blir minusgrader

Genom att kombinera både vanlig ansiktskräm och ansiktsolja från ett och samma varumärke får du en komplett och bra hudvård för ditt ansikte. Ofta så kompletterar produkterna varandra och ger det lilla extra din hy kan behöva samt att det hjälper den naturliga reparationsprocessen i huden. Det gör även att huden förhindras att åldras i förtid och att bilda fina linjer samt rynkor. Applicerar du ansiktsoljan morgon och kväll blir det med en stor fördel en viktig del av din hudvårdsrutin varje dag.

Du applicerar ansiktsoljan efter du rengjort huden, efter oljan applicerar du dag- eller nattkräm. Det går även att droppa ner några droppar ned i ansiktskrämen eller i din flytande foundation för att få extra lyster och återfuktning. Till Skillnad från serum innehåller en ansiktsolja inget vatten, det gör att det blir perfekt att använda under tiden på året då det är kyligare ute för att undvika uttorkning. Kombinera gärna ett serum och en ansiktsolja för att få båda egenskaperna från produkterna.
Precis som alla andra produkter när det gäller hudvård är det din hudtyp som avgör vilken slags ansiktsolja du bör välja. Under vinterns kyliga dagar kan huden lätt bli extra torr och då är det mycket bra att använda en lite rikare ansiktsolja. Även om du har en fet hy kan du med fördel använda en ansiktsolja bara den är lite lättare. Ofta kan man få höra att en fet hy inte ska använda olja alls men om du väljer den rätta typen av ansiktsolja så kommer det att gynna din hud.

You've just added this product to the cart:

0